miercuri, 23 septembrie 2015

Angajăm, dar nu femei

Îmi povestește un amic cum soția lui a aplicat recent pentru un loc de muncă. Cu dosar, drumuri, așteptări, interviu și teste, parcurgând toți pașii, până la cel final: acordul șefului cel mare. Avea emoții femeia, căci mai trecuse de toate probele încă o altă candidată. Au fost însă refuzate amândouă în final.

După refuz, aceeași firmă a publicat un nou anunț de angajare, așa că soția amicului a sunat să vadă dacă nu cumva îi surâde altă șansă la un loc de muncă. Nu, i se răspunde, de fapt, e același job pentru care ați fost refuzată, deoarece, când a văzut șeful cine a trecut testele, a spus foarte clar că vrea un bărbat, așa că...

Șeful respectiv a refuzat nu doar persoane interesate să lucreze pentru el, ci și persoane competente, care întruneau cerințele impuse tot de el! Pentru că erau femei!  

Oscilez între scenariile vindicative din mintea mea. Nu știu dacă să îi montez o falimentare rapidă, cu plonjare în gol de la etajul 10, căci mă bucură și un faliment de durată, cu somații de la bancă și ulcere stomacale inoperabile. Dar știu sigur că, orice aș alege, dau replay la scenariu, să falimenteze din nou misoginul ordinar.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu